tiistai 2. syyskuuta 2014

Wiljam 10kk ja kuulumiset

Tänään mun vauva täytti jo 10kk! Ajatella että enää kaksi kuukautta ja hän täyttää vuoden, siis kokonaisen vuoden! Ei tätä ajanjuoksua voi ymmärtää :D Tänään kävimme 10kk neuvolassa ja kaikki oli kunnossa. Saimme neuvoja syömisen suhteen kun kerroin että on vähän huono syömään edelleen, mutta voi vaan olla, että tosiaan on vaan pieniruokainen ja se riittää hänelle mitä syö, vaikka vähän kuulemma voisi painoa tulla enemmän mutta ok on myös tämä pienempi painonnousu. Nyt saadaan aloittaa hapanmaitotuotteiden totuttelu pikkuhiljaa. Iloisena naureskeli neuvolatätille :) Kerron vähän Wiljamin kehityksestä nyt näin 10kk iässä.
Liikkuminen meillä menee tällähetkellä vauhdikkaasti ryömimällä, kokoajan saa olla katsomassa missä tuo pikkumies menee ;) Johdot ja kaukosäätimet on tosi kiinnostavia, ja niiden luo on aivan pakko päästä. Konttausasennossa keikuttelee, mutta vielä ei oo ottanut konttausaskeliä. Varmaan pikkuhiljaa alkaa harjoittelemaan konttausta, onhan hän ainakin kuukauden ajan jo kiikutellut konttausasennossa. Istuminenkin meillä onnistuu ihan hyvin nykyään, tosin välillä saattaa vielä kupsahtaa, mutta hyvin pysyy ilman tukea istumassa. Itse ei siihen osaa vielä mennä.
Nukkumaan Wiljam on alusta asti ollut hyvä, herännyt ensimmäisinä kuukausinakin vain 1-2 kertaa yössä syömään. Nyt on menty kuukausi kokonaisilla yöunilla, ei heräile enää öisin syömään. Välillä kyllä saattaa käydä hereillä ja jutella muutamat juttelut itsekseen sängyssä mutta nukahtaa takaisin. Päiväunia Wiljam nukkuu 1-2 kertaa päivässä, riippuu vähän. Joskus pärjää yhdillä pitkillä päikkäreillä ja joskus kun ekat päikkärit jää lyhyeksi niin on niin väsynyt iltapäivällä että nukutan vielä toisille.
Syömisestä kirjoittelinkin jo tässä ja siitä löytää postauksen täältä.
Sanoista ja ymmärryksestä sen verran, että osaa sanoa "äiti" ja kun Wiljamille sanoo auto, alkaa hän päästää autoääntä "prrrmmmm" :D Ei-sanaa oon alkanut käyttää silloin, kun vetää esim johtoja tai muuta mitä ei saisi ottaa käteen, ja ymmärtää kyllä varmaan ainakin jo jonkinverran sanan merkitystä. Wiljam ymmärtää myös jos kutsun häntä nimellä :)

Wiljam rakastaa kun saa huomiota ja usein jos meillä käy vieraita niin nauraa ja kiljuu innosta kun vieraat jutustelevat hänelle. Luonteenpiirteet on alkaneet tulla kokoajan paremmin esille, ja mielestäni Wiljam on aika rauhallinen, iloinen ja tyytyväinen poika. Omaa tahtoa löytyy myös jo kovasti, kun osaa jo kiukutella jos ei jotain tiettyä tavaraa saa esimerkiksi kädessä pitää :)

Tähän vielä tämänpäivän neuvolamitat ja loppuun vähän lähipäivien kuulumisia.

10kk:
Paino: 8370g
Pituus: 72,2cm
Py: 48,3

Juuri heränneenä <3

Viimepäivinä olemme olleet aika paljon vaan kotosalla. Itselläni ja Juholla on jonkunlaista pientä flunssaa päällä, vähän kurkku kipeä mutta ei onneksi kuumetta kummallakaan. Toivottavasti poika pysyy terveenä, ei oo ikinä kiva kun pieni sairastaa :/ Viikonloppuna olimme vanhemmilla ja isovanhemmilla kyläilemässä ja kävimme myös kavereita katsomassa ja Wiljam näki myös muutaman vauvakaverin, Jaden ja Josefiinan :)
Nyt teeveetä katselemaan ja toivoa pitää ettei tämä flunssa pahennu tästä! Hyvää alkanutta viikkoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti