tiistai 15. huhtikuuta 2014

5kk

Me käytiin eilen 5kk neuvolassa ja poika sai rokotukset. Painoa oli tullut nyt vähän niukasti, kun on ollut ongelmaa tuon syömisen kanssa.. Kiinteät ollaan aloitettu jo yli kuukausi sitten, mutta edelleen harjoitellaan niitten syömistä kaksi kertaa päivässä, kun Wiljam ei suostu avaamaan suutaan lusikalle, ei sitten millään :D Ollaan annettu pojalle 4 eri makua tähän mennessä, ja yritetty tottua nyt ensin niihin makuihin, ettei liikaa heti uusia makuja, jos sattuisi johtumaan tuo suun avaamattomuus siitä ettei oo tottunut niihin makuihin kunnolla. Kahdella syömis kerralla on tainnut itse avata suunsa ja joskus sitten oon saanut huijattua lusikan suuhun tuttipullon avulla :D Oon antanut myös ihan Wiljamille käteen lusikan, että saisi tutustua siihen itse, ja antanut muutaman kerran käteen esim kurkunpalan, banaaninpalan tai porkkananpalan että saisi itse tutustua eri makuihinkin. Toki oon ollut vieressä valvomassa ettei suuhun lähde mitään isoa palaa. Maitoa suostuu kyllä juoda, tosin sitäkin nyt vähän heikommin, mutta uskon että siihen vaikuttaa nuo hampaat, koska ne on pian läpi ikenestä. Onko teillä ollut ongelmaa kiinteiden aloituksen kanssa? Kauanko meni että lapsi oppi kunnolla syömään kiinteitä?
Neuvolassa sanottiin myös että saisi nyt aloittaa myös lihat.. Ja puurot myös, mutta ajattelin ensin aloittaa nuo lihat. Tosiaan mitat oli 7410g ja 68,2cm ja py 45,3. 4kk neuvolassa paino siis oli 7120g, ettei oo nyt kauhean paljon noussut. Muuten kaikki oli ihan kunnossa vaikka piikit vähän itkettikin. :/

Wiljam 5kk:
-Osaa kääntyä selältä mahalleen
-On löytänyt varpaansa
-Mahalla ollessaan vetää itseään sivuille käsillään
-2 alahammasta on ihan just läpi ikenestä
-Osaa ottaa leluja maasta käteensä ja vaihdella kädestä toiseen
-Mahalla ollessaan nostaa pyllyn ilmaan ja yrittää takajaloilla työntää itseään eteenpäin
Nämä nyt tuli ensimmäisenä mieleen :)

Nyt on ollut todella ihana ilma ulkona! Alkaa tuntua jo keväältä vaikka eihän tuola nyt kovin lämmin vielä ole, mutta pikkuhiljaa :)

3 kommenttia:

  1. Meillä kiinteiden syönti aloitetiin aikoinaan Vilpun kanssa kukkakaalilla ja perunalla. Kiinteiden aloitus kokonaisuudessaan sujui tosi mutkattomasti, alusta asti meni aika isoja annoksia, poika kun oli niin hyväruokainen :D Mitään allergioita tms ei ilmennyt ikinä, onneksi.
    Tsemppiä teille soseruokailuun! :))

    P.s. Suloinen haalari pojalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä että teillä on mennyt hyvin!:) kyllä tämäkin varmaan tästä ajan kanssa. Kiitos :)

      Poista
  2. Anna rohkeasti vaan enemmän sormiruokaa, luota lapsesi kyllä hän osaa 😄

    VastaaPoista