tiistai 4. kesäkuuta 2013

20 raskausviikko ja tilauksia

20 raskausviikko alkaa! Aamulla kun makasin hiljaa sängyllä ja pidin käsiä mun mahan päällä, niin tuntui kuin vauva olisi potkinut jo niin, että tunsin ihan käsiin ne potkut. :o Voiko tässä vaiheessa tuntea jo noin? Onko muilla tuntunut? Taikka sitten vaan luulin ja se oli jotain muuta, mutta jotain kuitenkin!
Tänään on TASAN kaksi viikkoa rakenneultraan! Jännitän varmaan ihan hulluna ennen sitä :D Ja puoliväli ylitetty viikon päästä! Mulla vaihtui nyt neuvolakin kun muutettiin tänne Vaskiluotoon, eli jatkossa neuvolat ja lääkärit on sitten keskustassa :) Tässä vähän tästä raskausviikosta:


20. raskausviikko

20. raskausviikko
Sikiön paino: 250 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 15 cm
Koko pituus: 21,5 cm
SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 17 viikkoa vanha. Sen ihon alle alkaa vähitellen kertyä rasvakerrosta, joka auttaa lasta säilyttämään oikean ruumiinlämmön syntymän jälkeen. Untuvakarvoitus peittää nyt lähes koko kehon.
Tytöillä kehittyy munasoluja – miljoonia! Vastakohtana pojille, tyttöjen kaikki munasolut kehittyvät ennen syntymää. Syntymän aikana munasolujen lukumäärä laskee dramaattisesti. Pojilla kehittyvät vatsaontelossa kivekset (sama koskee tyttöjen munasarjoja), mutta ne laskeutuvat kivespussiin vasta lähempänä syntymää.
NAINEN20. raskausviikko
Kuvittele, miltä tuntuisi, jos joku kanniskelisi sinua ympäriinsä koko päivän? Sinä kannat lastasi koko ajan mukanasi ja lapsi rekisteröi kaikki liikkeesi. Ei siis ihme, että vastasyntynytkin haluaa, että sitä kannetaan paikasta toiseen. Kun lapsi on vatsassasi, se usein nukahtaa kun olet liikkeellä ja herää kun pysähdyt. Saman huomaat, kun kannat vastasyntynyttä lasta. Oletko muuten ajatellut millaiset liikkeet ovat sinulle tyypillisiä? Ajattele mitä kaikkea lapsi oppii maailmasta sinun liikkeittesi kautta: tuntuu varmasti aika lailla erilaiselta jos tanssit valssia kuin jos hypit ja pompit.
On tärkeää olla fyysisesti aktiivinen myös raskauden aikana. Säännöllinen liikunta piristää sekä fyysisesti että psyykkisesti. Muista kuitenkin välttää liian suuria rasituksia. Kun pidät itsesi fyysisesti hyvässä kunnossa raskausaikana, pysyt vahvana, notkeana ja kestävänä: silloin jaksat paremmin myös odotusajan ja synnytyksen ylimääräiset rasitukset.

Sain mun Oriflame tilaukset tässä n. viikko sitten. :) Mun ensimmäinen oriflamen edustusjakso siis päättyi ja sain tehtyä tilauksia ihan kivasti myös tutuille. Toivotaan että tilaajia löytyy nyt tässäkin jaksossa! Tilasin myös itelleni jotain, ja sain aloituslahjan. Tässä niistä kuvia:


 

Tykkäsin tästä meikkivoiteesta :) Se on kevyt ja kosteuttaa ihoa ja on tosi hyvä päivettyneelle iholle, syventää päivetystä ja hieman hohtava sävy. Tuotteen nimi on Giordani Gold Tintarella di Riviera Summer Glow.
Ajattelin tehdä tänään taikka huomenna vielä postauksen vauvanvaatteista ja tavaroista mitä meille on tähän asti kertynyt. :)

T. Sonja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti